Limoncello
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/limoncello,1741.html
Pojemność: 2 litry Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 10 dużych ekologicznych cytryn 1 litr alkoholu 95% 1 litr wody 600 gramów cukru Przygotowanie: Cytryny należy umyć bardzo dokładnie w bardzo ciepłej wodzie, a następnie obrać z żółtej skórki. Nie powinno być części białej znajdującej się tuż pod skórką gdyż wtedy limoncello zgorzknieje. Skórkę żółtą włożyć […] The post Limoncello appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 15
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 515
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 521
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 485
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 571
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 484
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 413
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 385
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 253
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 248









































