Śliwki pod kruszonką

Śliwki zapiekłam pod złocistą warstwą kruszonki. Deser jest super prosty i super szybki w wykonaniu.Składniki:500 gram śliwek ( korzeniówka)kilka goździków1 łyżeczka cynamonuKruszonka:80 gram mąki ( u mnie mieszanka orkiszowa pełnoziarnista)20 gram mąki kasztanowej lub mielonych migdałów50 gram cukru bio trzcinowego lub zmielonych daktyli50 gram masła lub zimnego oleju...
Najnowsze przepisy
Klasyk do kanapek i obiadu: cienkie plasterki ogórka +... ⇖ 11
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 32
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 64
Przepisy z bloga
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 37
Sałatka z pomidorów i truskawek – słodko-wytrawne... ⇖ 38
Topfenknödel to knedle z kuchni austriackiejw mojej wersji... ⇖ 52
Sałatka z radicchio, śliwkami i halloumi – kontrast,... ⇖ 59
Jeśli szukasz prostego, ale wyjątkowego przepisu na lato... ⇖ 76
Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż domowy chleb... ⇖ 95
Są takie dania, do których wraca się z przyjemnością.... ⇖ 92
Ciasteczka brownie zobaczyłam na bloguKulinarne inspiracje... ⇖ 92
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 195
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 115
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 81
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 69
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 62