Najnowsze przepisy
Puszyste i delikatnie słodkie placuszki drożdżowe z... ⇖ 15
Tkanka tłuszczowa, choć często postrzegana jedynie jako... ⇖ 9
Szakszuka z fasolą to nietypowe, ale niezwykle smaczne i... ⇖ 11
Szparagi z boczkiem to pomysł na szybkie i smaczne danie,... ⇖ 12
Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w... ⇖ 13
Ograniczenie spożycia soli to temat, który zyskuje na... ⇖ 14
Śliwki w grzanym winie

Śliwki w grzanym winieKorzenne śliwki doskonałe jako przekąska, ale można też je wykorzystać jako dodatek do ciast. Prosta receptura, 15 minut pracy i do spiżarni. Zimą takie rarytasy smakują wybornie!Składniki:2 słoiczki od dżemu500 g śliwek bez pestek150 g cukru1/2 szklanki wody1/2 szklanki wina czerwonego półsłodkiego lub półwytrawnegokawałek kory cynamonu4 goździkiSposób wykonania:Umyte śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki, ważymy. Słoiki wyparzamy....
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 68
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 76
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 153
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3373
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1833
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1248
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1243
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1116
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 954
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 773
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 735
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 629
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 616