Lody z masłem orzechowym

Przepis na domowe lody, które są bardzo kremowe i mają intensywny smak masła orzechowego. Lody są bardzo proste w przygotowaniu i ze względu na dużą zawartość tłuszczu, nie wytwarzają kryształków lodu w trakcie zamarzania. Czas przygotowania: 25 min Czas chłodzenia przed podaniem: min. kilka godz. SKŁADNIKI 200 ml śmietanki 30-36 % 200 g mleka skondensowanego słodzonego 200 g masła orzechowego bez cukru szczypta soli * Śmietanka i mleko powinny być dobrze...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 7
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 10
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 19
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 23
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 19
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 158
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 165
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 180
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 191
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 355
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 311
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262