Lody z pistacjami, daktylami i wodą z kwiatów pomarańczy...

W krajach arabskich popularnym dodatkiem do deserow, jak i dan wytrawnych, jest woda rozana, czyli hydrolat pozostaly po destylacji olejkurozanego. Zostala wynaleziona w XI w. przez Awicenne. Podobnie stosowana jest woda pomaranczowa, uzyskiwana wlasnie z kwiatow, a nie z owocow, pomaranczy. Obie wody kwiatowe zdobyly uznanie rowniez w europejskiej kuchni srodziemnomorskiej. [Kwiatow...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 10
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Czas leci do przodu i na nikogo nie czeka! :) Tak, tak -... ⇖ 211
Na Wyspach kolejna przerwa w szkole... Tak zwany, bardzo... ⇖ 218
Bardzo, ale to bardzo lubię scones. Te słone, są super... ⇖ 269
[zdjęcie]Definicja - sałatka zwykle robiona z sałaty... ⇖ 242
Szybkie, bezproblemowe danie, idealne w razie kryzysu, albo... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 294
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 175