Lutenica – paprykowa pasta prosto z Bułgarii
Źródło: https://alepysznie.pl/2021/03/lutenica-paprykowa-pasta-prosto-z-bulgarii/
Lutenica to lekko pikantna, paprykowa pasta warzywna, która doskonale nadaje się do przyrządzania wielu innych potraw. To między innymi doskonały dip do mięs oraz pieczywa. Pasta ta wykorzystywana jest również między innymi w Serbii, niemniej to Bułgarzy słyną z jej przygotowania w ogromnych ilościach. Każdego sezonu przygotowują ją w formie przetworów a następnie cieszą się […] Artykuł Lutenica – paprykowa pasta prosto z Bułgarii pochodzi z serwisu Blog z...
Najnowsze przepisy
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 11
Przed Wami pyszna sałatka z tuńczykiem i kuskusem. To... ⇖ 13
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 15
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 18
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 25
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Zapraszamy do wypróbowania naszego szybkiego i łatwego... ⇖ 335
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kurczaka z... ⇖ 323
Odkryj smaki kuchni kreolskiej z naszym przepisem na... ⇖ 339
Zapraszamy do odkrycia klasycznego dania w nowej odsłonie... ⇖ 307
Odkryj wyjątkowe połączenie smaków z naszym przepisem... ⇖ 346
Odkryj smaki kuchni śródziemnomorskiej z naszym przepisem... ⇖ 345
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na nachos z... ⇖ 331
Odkryj niebanalne połączenie smaków z naszym przepisem... ⇖ 324
Odkryj smak włoskiej kuchni z naszym przepisem na szybki i... ⇖ 319
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 483
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 168
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 129
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 104
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 104
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 93
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 86









































