Majonezowa babka o smaku pomarańczowo-waniliowym z żurawiną

Na Wielkanoc szukam ciągle nowych przepisów. Zanim na stół podam ciasto, najpierw kilka dni wcześniej muszę przeprowadzić próbę generalną. Fajną inspirację znalazłam na portalu Przepisy.pl.Bardzo zaciekawił mnie przepis, ponieważ babka jest wegańska, zawiera nasiona lnu, które świetnie zastępują jaja. Ciasto robi się szybko. Nie trzeba uruchamiać miksera, a samo mieszanie...
Najnowsze przepisy
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 13
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 6
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 10
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 13
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 52
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 72
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 69
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 59
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 71
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 88
Lato aż prosi się o lekkie, owocowe desery. Te domowe... ⇖ 95
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 298
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 247
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 177