Mąka jęczmienna
Źródło: https://smartbake.pl/maka-jeczmienna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=maka-jeczmienna
Mąka jęczmienna powstaje z przemiału ziarna jęczmienia. Na terenach Szkocji i północnej Anglii była podstawą wyżywienia na długo przed tym, jak zaczęto tam uprawiać pszenicę. Przed laty z mąki jęczmiennej wypiekano chleb, jednak z uwagi na małą zawartość glutenu pieczywo takie jest ciężkie i zbite. Obecnie najczęściej dodawana jest do wypieku chleba pszennego lub żytniego...
Najnowsze przepisy
Zdrowa sylwetka to nie tylko kwestia estetyki, ale przede... ⇖ 3
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 345
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 335
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 910
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 890
Tort owocowy z topperem powstał z okazji dnia dziecka. W... ⇖ 917
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 541
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 463
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 441
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 368
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 338
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 323
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 240
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 220









































