Mąka jęczmienna
Źródło: https://smartbake.pl/maka-jeczmienna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=maka-jeczmienna
Mąka jęczmienna powstaje z przemiału ziarna jęczmienia. Na terenach Szkocji i północnej Anglii była podstawą wyżywienia na długo przed tym, jak zaczęto tam uprawiać pszenicę. Przed laty z mąki jęczmiennej wypiekano chleb, jednak z uwagi na małą zawartość glutenu pieczywo takie jest ciężkie i zbite. Obecnie najczęściej dodawana jest do wypieku chleba pszennego lub żytniego...
Najnowsze przepisy
Malinowe Sernikobrownie– połączenie czekolady, sera i... ⇖ 7
Pasta z kiełbasy to propozycja na szybki i smaczny sposób... ⇖ 12
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe,... ⇖ 8
Ciasto przekładane bez pieczenia. Szybki i smaczny deser,... ⇖ 6
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 10
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 15
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 328
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 321
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 874
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 845
Tort owocowy z topperem powstał z okazji dnia dziecka. W... ⇖ 887
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 43
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 42
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 40
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 29









































