Mąka jęczmienna
Źródło: https://smartbake.pl/maka-jeczmienna/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=maka-jeczmienna
Mąka jęczmienna powstaje z przemiału ziarna jęczmienia. Na terenach Szkocji i północnej Anglii była podstawą wyżywienia na długo przed tym, jak zaczęto tam uprawiać pszenicę. Przed laty z mąki jęczmiennej wypiekano chleb, jednak z uwagi na małą zawartość glutenu pieczywo takie jest ciężkie i zbite. Obecnie najczęściej dodawana jest do wypieku chleba pszennego lub żytniego...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 17
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 55
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 349
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 339
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 921
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 900
Tort owocowy z topperem powstał z okazji dnia dziecka. W... ⇖ 932
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2844
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1465
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































