Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 30
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 33
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 50
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 49
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 32
Mąka jęczmienna
Mąka jęczmienna powstaje z przemiału ziarna jęczmienia. Na terenach Szkocji i północnej Anglii była podstawą wyżywienia na długo przed tym, jak zaczęto tam uprawiać pszenicę. Przed laty z mąki jęczmiennej wypiekano chleb, jednak z uwagi na małą zawartość glutenu pieczywo takie jest ciężkie i zbite. Obecnie najczęściej dodawana jest do wypieku chleba pszennego lub żytniego...
Przepisy z bloga
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 563
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 74
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 577
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 71