Makowiec Bożonarodzeniowy

Tradycyjny, drozdzowy, zawijany. Pelen orzechow, migdalow i miodu.Nie ma u mnie swiat bez tego makowca.Na 3 makowceMasa makowa:600 g maku1 szkl cukru pudru1 i 1/2 szkl goracego mleka6 bialek150 g migdalow w slupkach70 g posiekanych orzechow wloskich4 lyzki skorki pomaranczowej100 g rodzynek4 lyzki mioduCiasto drozdzowe:500 g maki pszennej200 ml cieplego mleka50 g drozdzy6 zoltek150 g masla l...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam chlebki naan, dlatego jeśli tylko mam okazję by... ⇖ 5
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 12
Ricotty pierwszy raz spróbowałem podczas wakacji we... ⇖ 19
Pasta serowo-jajeczna z rybą to pyszna, domowa pasta... ⇖ 13
Oh, let me tell you about my absolute favorite dish for... ⇖ 19
Ah, cranberry desserts during Thanksgiving! There’s just... ⇖ 14
Oh, let me tell you, cranberry cocktails are the absolute... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 453
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 558
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1184
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 594
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9974
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 774
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 836
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 383
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 362
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 348
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 275