Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto

Makowiec japoński to wilgotny i puszysty wypiek, który podbija serce każdego, kto go skosztuje. Bogate w bakalie ciasto makowe z dodatkiem jabłek i z polewą czekoladową na wierzchu będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu, ale również można je przygotować bez okazji, gdyż jest stosunkowo szybkie i proste do zrobienia. Składniki na Makowiec japoński: 200 g maku […] Artykuł Makowiec japoński – niezwykle wilgotne i puszyste ciasto pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 18
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 30
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to... ⇖ 53
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków,... ⇖ 78
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 54
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie... ⇖ 67
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje... ⇖ 92
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 202
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197