Makowiec japoński w płaszczyku
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/makowiec-japonski-w-plaszczyku/
Pyszny, wilgotny, pełen bakalii makowiec japoński w płaszczyku. Zazwyczaj jest pieczony bez spodu. My prezentujemy go w kształcie przypominającym roladę. Zawinięty w cienkie ciasto drożdżowe zdecydowanie wyróżnia się od rolady makowej. Masy jest bowiem o wiele więcej i zawiera ona dużo jabłek. Makowiec japoński w płaszczyku to również deser, który długo zachowuje świeżość...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 6
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 8
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 9
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 17
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 691
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 405
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 355
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 417
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 71
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 70
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 63
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































