makowiec japoński

[Głosów: 0 Average: 0/5]składniki:300 g maku600 g jabłek250 g cukru pudru100 g kaszy manny6 jajek (żółtka oddzielone od białek)200 g masła w temperaturze pokojowej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie:Mak zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na noc do napęcznienie. Następnie zlewamy wodę i mielimy mak trzy razy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o...
Najnowsze przepisy
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 10
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 16
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 25
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 132
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 177
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 342
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 156
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 325
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274