Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 22
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i... ⇖ 18
Kentucky w domowej odsłonie: prosty przepis o niezwykłym... ⇖ 56
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 29
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 15
Przepis na wyśmienity wafel kokosowy w wersji bez cukru.... ⇖ 20
Kapusta z grochem i suszonymi śliwkamito jedno z tych... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 908
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 617
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 536
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 519
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 459
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 421
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 409
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 303









































