Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 5
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 11
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 14
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 12
Aromatyczny Schab - Domowa Wędlina do Chleba(Cook4me Tefal... ⇖ 17
Nieprawidłowe użytkowanie oraz niewłaściwa pielęgnacja... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3428
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2238
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1610
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 889
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 809
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 803
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 754
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 749









































