Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 16
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 15
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 18
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 347
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 259
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 203
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 165
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 164
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 146
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 67
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 63









































