Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 7
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 7
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 6
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 386
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 285
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 272
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 231
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 183
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 167
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 131
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































