Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 6
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 33
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 39
Ciasto Prince Polo to propozycja dla tych, którzy lubią... ⇖ 37
200 g serka wiejskiego2 małe łyżki cukruokoło 4 łyżki... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3283
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2198
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1568
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 870
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 799
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 772
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 735
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 734









































