Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Ciasto 3bit bez pieczenia to klasyczny deser, który zawsze... ⇖ 11
Ta elegancka sałatka to doskonały wybór na sylwestrową... ⇖ 8
Sylwestrowy drink z żurawiną to propozycja na spokojny... ⇖ 10
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 10
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 16
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 28
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3790
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2349
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1683
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 945
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 918
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 853
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































