Makowiec japoński
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/makowiec-japonski/
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,… Artykuł Makowiec japoński pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 10
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 14
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 7
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 12
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 17
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 23
Puszyste racuchy bez jabłek. Szybkie, proste i idealne na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 557
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 184
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 144
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 115
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 112
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 100
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 91









































