Makowiec z kaszą manną – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2019/11/makowiec-z-kasza-manna-kuchnia.html
Makowiec z kasza manna - kuchnia podkarpackaW tradycyjnej podkarpackiej kuchni kasza manna rzadko gra pierwsze skrzypce. Zwykle wystepuje w roli zagestnika do potraw pieczonych albo smazonych. Ze wzgledu na swoj neutralny smak wykorzystywana jest tak do dan slodkich, jak i wytrawnych. Rzadko jednak tak zmienia i polepsza smak potrawy, jak w makowcu na kruchym spodzie wedlug przepisu pan z Kola Gos...
Najnowsze przepisy
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 11
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 13
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 9
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 8
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1126
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 621
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 540
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 523
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 466
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 422
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 410
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 308








































