Najnowsze przepisy
Z cyklu obiad na szybko. Zapiekanka na cieście francuskim... ⇖ 4
Sałatka z selerem, serem wędzonym i kukurydzą.Najlepsza... ⇖ 4
Świat mody rządzi się swoimi prawami. Granice między... ⇖ 11
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 26
Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka
Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpackaMakowiec z masą kawową to klasyk, bez którego jeszcze 20-30 lat temu nie mogło obejść się żadne wesele, urodziny czy imieniny cioci. Makowiec upieczony jest na 12 jajkach, za to nie ma w nim mąki, a jedynie odrobina bułki tartej. Dzięki temu jest wilgotny, zwarty i ładnie się kroi. Masa kawowa to utarte masło i jajka ubite na parze, a...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 38
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 91
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 75
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 105