Makownik – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/12/makownik-kuchnia-podkarpacka.html
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki Dydyńskie, gmina Fredropol, powiat przemyski Zawijane makowce w cieście drożdżowym to świąteczny klasyk, którego nie trzeba reklamować. Ale być może zainteresuje Was przepis, w którym do ciasta zamiast masła dodaje się olej, a mak jest nie tylko parzony, ale również smażony? Zapraszam na makownik według przepisu Koła Gospodyń Wiejskich „Pokolenie” w Nowosiółkach Dydyńskich. Żeby zminimalizować ryzyko...
Najnowsze przepisy
Paluchy wiedźmy to klasyka, jeśli chodzi o domowe strachy... ⇖ 8
Pstrąg zapiekany z warzywami to prosty i pyszny pomysł na... ⇖ 6
Tym razem Ala zabrała moje kamyczki do Turcji. One... ⇖ 12
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 18
Sałata lodowa – królowa chrupkości – często trafia... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 63
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 441
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 292
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 279
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5535
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 897
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 638
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 469
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 458
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 422
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 419









































