Mały, puszysty biszkopt

Mały, puszysty biszkoptBiszkopt jasny i puszysty – baza do małych torcików. Bardzo łatwy do upieczenia, zawsze pięknie i równo wyrasta. Jest nieduży, delikatny w smaku. Dobrze się kroi. Porcja ciasta na tortownicę 16 cm (trzy blaty) lub 20 cm (2 blaty).Składniki:40 g mąki tortowej50 g mąki ziemniaczanej40 g cukru pudru8 g cukru wanilinowego3 jajka1 łyżeczka proszku do...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 12
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 11
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 110
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 142
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 66
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 72
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 70
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 210
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267