Marchew duszona – kuchnia galicyjska
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/08/marchew-duszona-kuchnia-galicyjska.html
Marchew duszona – kuchnia galicyjskaCzytając wydaną we Lwowie 200 lat temu książkę kucharską można poczuć się przytłoczonym różnorodnością składników. Fiołki, morwy, trufle, ostrygi, sardele, raki, kapłony, perliczki, a nawet żubry często gościły na stołach zamożnych mieszkańców regionu lwowskiego. Ale pośród wykwintnych dań nie brak było również dań prostych,...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 21
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 26
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 25
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 29
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 43
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 51
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 56
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3120
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2176
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1517
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 726
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 663









































