Marokańskie naleśniki Beghrir z dziurkami

Od zawsze chciałam spróbować zrobić te naleśniki, aż dzisiaj w końcu się za to zabrałam, i zrobiłam.Naleśniki z dziurkami Beghrir, tradycyjne w kuchni marokańskiej. W składzie ciasta jest i proszek do pieczenia i drożdże, stąd dziurki. A co do dziurek, warunkiem ich powstania jest właściwa konsystencja ciasta. Ciasto musi odpocząć przez co najmniej 10-15 minut, powinno...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 541
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 491
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 573
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 455
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 520
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 555
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 504
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204