Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 22
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 22
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 47
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 39
Marynowane rydze, czyli grzybki w zalewie octowej
Marynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze oraz marynata octowa (zobacz przepis na marynatę).Marynowane rydze czekają już na zimęDo marynowania najlepsze są małe grzyby, których kapelusze marynuje się w całości. Nóżki trzeba...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 89
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 237
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 358
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 359
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 426