Mazurek cytrynowy
Źródło: https://mistrzowskiegotowanie.blogspot.com/2019/04/mazurek-cytrynowy.html
Skladniki na spod:• 300 g maki pszennej• 200 g masla• 4 zoltka na twardo• 2 lyzki smietany 18%• 100 g cukru Wszystkie skladniki bardzo dokladnie i szybko wyrobic . Ulepic kule i wstawic do lodowki na minimum godzine.Po tym czasie blaszke (23x33) leciutko natluscic, wylozyc papierem do pieczenia. Spod wylepic dokladnie ciastem i ponakluwac. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec w temp. ...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 8
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 9
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 11
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 20
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 238
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 834
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 864
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 879
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1159
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 28044
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 73
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 65
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































