Mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy

Orzeźwiający, lekki i pyszny – taki jest właśnie mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy. Bardzo łatwy przepis na Wielkanoc. Składniki na kruchy spód:1 ¾ szklanki mąki 2 żółtka 110 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam na 15 minut do lodówki. Następnie rozwałkowuję na wielkość blaszki (35×30 cm) i przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładam do piekarnika...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 6
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 83
Przepisy z bloga
Łatwe i szybkie ciasto ucierane orkiszowe możesz zrobić... ⇖ 42
Ciasto gryczane z owocami to propozycja nie tylko dla tych,... ⇖ 67
Te fantastycznie łatwe i pyszne ciasteczka Florentynki... ⇖ 169
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2000
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202