Mazurek z dżemem i bezą / Polish Easter Shortbread with Jam and Meringue

Jesli jeszcze zastanawiacie sie jaki rodzaj mazurka upiec w tym roku, to proponuje bardzo latwy mazurek z dzemem i beza. Bialka pozostale po przygotowaniu kruchego spodu wykorzystujemy tu do bezy, wiec nic sie nie marnuje, ani nie trzeba ich mrozic na pozniej. Do mazurka najlepiej sprawdza sie wszelkie kwaskowate lub niskoslodzone dzemy, a takze dowolne owoce. Mozemy rowniez przygotowac go bez nic...
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 7
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 12
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 12
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 17
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 36
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 21
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus przepisCiasto Brzoskwiniowa... ⇖ 476
Chleb na zakwasie i drożdżach przepisChleb na zakwasie i... ⇖ 113
Sernik Milion Dolarów przepisSernik Milion DolarówSernik... ⇖ 198
Szarlotka z kremem bezowym z mascarpone przepisSzarlotka z... ⇖ 200
Zupa tajska z kurczakiem i warzywami przepisZupa tajska z... ⇖ 193
Chleb z garnka na suchych drożdżach przepisChleb z garnka... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2118
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 350
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 326
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 321
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 279
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 275