Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 96
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Mazurek z dżemem i bezą / Polish Easter Shortbread with Jam and Meringue

Jesli jeszcze zastanawiacie sie jaki rodzaj mazurka upiec w tym roku, to proponuje bardzo latwy mazurek z dzemem i beza. Bialka pozostale po przygotowaniu kruchego spodu wykorzystujemy tu do bezy, wiec nic sie nie marnuje, ani nie trzeba ich mrozic na pozniej. Do mazurka najlepiej sprawdza sie wszelkie kwaskowate lub niskoslodzone dzemy, a takze dowolne owoce. Mozemy rowniez przygotowac go bez nic...
Przepisy z bloga
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus przepisCiasto Brzoskwiniowa... ⇖ 276
Chleb na zakwasie i drożdżach przepisChleb na zakwasie i... ⇖ 70
Sernik Milion Dolarów przepisSernik Milion DolarówSernik... ⇖ 134
Szarlotka z kremem bezowym z mascarpone przepisSzarlotka z... ⇖ 145
Zupa tajska z kurczakiem i warzywami przepisZupa tajska z... ⇖ 157
Chleb z garnka na suchych drożdżach przepisChleb z garnka... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417