Mejadra - żydowski przysmak w Jerozolimie
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2017/12/mejadra-zydowski-przysmak-w-jerozolimie.html
Mejadra, jej sekret tkwi w smazonej cebuli, delikatnie chrupiacej, slodkiej i oleistej.To starozytne danie, popularne jest w calym swiecie arabskim.Ten przyprawiony na slodko ryz z soczewica, posypany miekka, smazona cebula i podany z jogurtem, jest tak krzepiacy; jak tylko moze byc jedzenie w Jerozolimie.Najlepiej smakuje na cieplo ale i w temperaturze pokojowej smakuje wybornie.Przepis pochodzi ...
Najnowsze przepisy
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 3
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 13
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 16
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 9
Czasami każdy z nas potrzebuje sobie osłodzić odrobinę... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 44
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 51
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 86
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2159
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1154
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 918
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 896
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 672









































