Mejadra - żydowski przysmak w Jerozolimie
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2017/12/mejadra-zydowski-przysmak-w-jerozolimie.html
Mejadra, jej sekret tkwi w smazonej cebuli, delikatnie chrupiacej, slodkiej i oleistej.To starozytne danie, popularne jest w calym swiecie arabskim.Ten przyprawiony na slodko ryz z soczewica, posypany miekka, smazona cebula i podany z jogurtem, jest tak krzepiacy; jak tylko moze byc jedzenie w Jerozolimie.Najlepiej smakuje na cieplo ale i w temperaturze pokojowej smakuje wybornie.Przepis pochodzi ...
Najnowsze przepisy
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 12
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 13
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 23
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 43
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 49
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 82
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 76
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2116
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1147
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 892
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 880
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 637









































