Najnowsze przepisy
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 15
Prosty i szybki przepis na kaszę manną z dodatkiem jagód... ⇖ 12
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 22
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 55
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 20
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 35
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 35
Melchmus z wetami

Melchmus z wetamiprzepis na staropolski budyn z owocamiOryginalna receptura pochodzi z publikacji zatytulowanej: Moda bardzo dobra smazenia roznych konfektow (ok. 1686 r.), natomiast autorem jej nowoczesnej interpretacji jest Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Palacu Krola Jana III w Wilanowie.Nie jestem stala bywalczynia restauracji, w Villa Intrata w Wilanowie, po raz pierwszy bylam w ubieglym m...
Przepisy z bloga
Pyszna surówka z rzodkiewki i ogórka – hit na talerzu!... ⇖ 55
Brzoskwiniowy deser z Aperolem – bardzo prosty przepis na... ⇖ 54
Ramen – na czym polega jego fenomen?Ramen to azjatycka... ⇖ 57
Kotlety mielone z kapustą – soczyste i konkretne kotlety... ⇖ 97
Aromatyczny dal z soczewicy – przepis na dal tadka prosto... ⇖ 88
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 475
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 393
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 320
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 106
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 106
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 104