Mięsne Raffaello w sosie migdałowym z porem i marchewką
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/06/miesne-raffaello-w-sosie-migdaowym-z.html
PULPETY500 g mięsa2 łyżki bułki tartej1 jajko15 całych migdałówprzyprawy- sól , pieprz biały , tymianekSOS1 biała część pory2 cienkie marchewki2 łyżki mąki migdałowej50 ml śmietanki 30%1 łyżeczka posiekanej natki pietruszkiprzyprawy- pieprz biały , sólMięso mielone wraz z bułką tartą oraz jajkiem przekładamy do miski , doprawiamy przyprawami i wyrabiamy na jednolitą masę . W mięsa formujemy około 20-25 gramowe pulpety , w środek każdego pulpeta wkładamy jednego...
Najnowsze przepisy
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 2
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 3
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 9
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 33
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 76
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 59









































