Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 11
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 18
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 24
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 22
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 21
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 29
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 17
Ciekawa podróż śladami najbardziej tajemniczej postaci... ⇖ 31
Kiedy za oknem szaruga, a temperatura spada, instynktownie... ⇖ 59
Jesienny spacer po lesie to nie tylko okazja do złapania... ⇖ 66
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 754
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 614
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 333
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































