Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 5
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 3
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 20
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 60
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 30
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 40
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 37
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 45
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 43
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 55
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 502
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 440
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 411
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 403
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 398
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 280
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 272









































