Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 21
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 12
Wigilia to nie tylko potrawy. To cisza, światło świec i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 53
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 56
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 49
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 59
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 52
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2953
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2128
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1481
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 855
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 692
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 658
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 657
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 643









































