Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 10
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 18
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 30
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 24
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 33
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 43
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 40
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 52
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 50
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 260
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 204
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 113









































