Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 1
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 13
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 34
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 134
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 29
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 28
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 29
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 39
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 37
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 49
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 46
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 330
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 214
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 134
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 110
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 89
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 54
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 47
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 46







































