Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 3
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 5
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 15
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 20
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 16
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 19
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 37
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 38
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 29
Ciekawa podróż śladami najbardziej tajemniczej postaci... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1032
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 842
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 824
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 449
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 363
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 346









































