Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 22
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 21
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 25
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 19
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 138
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 45
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 38
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 49
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 45
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1426
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 650
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 570
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 495
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 443
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 334









































