Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 20
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 131
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 26
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 36
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 43
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 40
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 52
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 51
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 434
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 422
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 333
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 328
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 282
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 219
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 191
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 143









































