Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 8
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 8
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 17
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 21
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 15
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 29
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 39
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 34
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 48
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 45
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 39
Przepisy na czasie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 50
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 45
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 40
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 35
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32









































