Mięso na steki – jakie wybrać
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2023/01/mieso-na-steki-jakie-wybrac/
Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się mięso delikatnie poprzerastane tkanką tłuszczową czyli tzw marmurkowate. Stek – z jakiej części tuszy wołowej? Z polędwicy Polędwica jest najbardziej wartościową i najdroższą częścią tuszy wołowej, gdyż stanowi … Artykuł Mięso na steki – jakie wybrać...
Najnowsze przepisy
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 9
Pierniczki jogurtowe to idealna propozycja dla wszystkich,... ⇖ 13
Pierogi z kapustą i grzybami to taki klasyk, którego nie... ⇖ 8
W prostocie siła!Klasyk w odcukrzonym wydaniuUprzejmie... ⇖ 18
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 12
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche,... ⇖ 15
Witam Kochani! Kotlety z fileta są smaczne, ale mogą być... ⇖ 18
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 31
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 40
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 38
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 51
Jedną z największych radości w otrzymywaniu pudełek... ⇖ 50
W epoce, gdy każdy symptom można natychmiast wpisać w... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 376
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 279
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 252
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 228
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 181
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 164
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 111
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 73









































