Najnowsze przepisy
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 6
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 11
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 42
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 45
Mille-feuille – klasyczny francuski deser z kremem waniliowym

Mille-feuille (czyt. „mil-föj”), znane także jako Napoleonka, to jeden z najbardziej eleganckich francuskich deserów. Składa się z trzech warstw kruchego, maślanego ciasta francuskiego, przełożonych aksamitnym kremem waniliowym. Całość jest delikatnie oprószona cukrem pudrem lub polana lukrem, co nadaje jej klasyczny wygląd. Choć mille-feuille wygląda jak deser z najlepszej paryskiej cukierni, możesz przygotować je w swojej …
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3275
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1816
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1225
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1212
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1093
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 928
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 762
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 711
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 612
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 598