Najnowsze przepisy
Dodatkowa obróbka w postaci pieczenia, przenosi danie na... ⇖ 19
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca... ⇖ 17
Fascynacja kuchnią świata: jak trafiłem na Ziti alla... ⇖ 19
Gnocchi al limone z regionu Amalfi – historia, przepis i... ⇖ 31
Wprowadzenie do faszerowanych jajek Co to są faszerowane... ⇖ 27
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpacka

Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krzywe, gmina Dydnia, powiat brzozowski Tradycyjny miodownik, jak sama nazwa mówi, to ciasto warstwowe pieczone z dodatkiem miodu. W naszym regionie najczęściej pieczono 3 cienkie placki na sodzie oczyszczonej, które przekładano masą grysikową (z kaszy manny). Masę tę przygotowywano na dwa sposoby – na gorąco, albo na zimno....
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 327
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 169
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 181
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5299
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 191
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 343
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 516
Przepisy na czasie
W niedzielny poranek zapraszam na pyszne ciasto Truskawkowa... ⇖ 793
W końcu mamy piękną pogodę, a jak jest słońce - to i... ⇖ 496
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 474
U nas sezon grillowy w pełni, więc do mięs z grilla nie... ⇖ 364
Bajecznie pyszne i bajecznie proste w przygotowaniu ciasto... ⇖ 362
Placki z młodej kapusty to rewelacyjny pomysł na obiad... ⇖ 203
Cześć Kochani, jako, że sezon na rabarbar w pełni... ⇖ 195
Gotowi na tropikalną przygodę w kuchni? Zapraszam na... ⇖ 189
Ciasto Szept Nocy to pyszne, lekkie ciasto z kakaowym... ⇖ 181