Najnowsze przepisy
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 12
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 3
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 15
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 25
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 36
Przepis ze strony supermarketu Morrisons.Składniki:(na... ⇖ 14
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpacka
Miodownik z Krzywego – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krzywe, gmina Dydnia, powiat brzozowski Tradycyjny miodownik, jak sama nazwa mówi, to ciasto warstwowe pieczone z dodatkiem miodu. W naszym regionie najczęściej pieczono 3 cienkie placki na sodzie oczyszczonej, które przekładano masą grysikową (z kaszy manny). Masę tę przygotowywano na dwa sposoby – na gorąco, albo na zimno....
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 95
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 80
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 109