Najnowsze przepisy
Składniki: papryka 4 sztuki średnie, olej rzepakowy 12... ⇖ 34
Zachęcanie dzieci do jedzenia różnych potraw bywa... ⇖ 24
Bardzo smaczna sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z... ⇖ 27
Przepis na prosty cynamonowy deser w kubeczku z pysznym... ⇖ 25
Miodownik z powidłem i masą grysikową – kuchnia podkarpacka

Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat jasielski Zima to najlepsza pora na ciasto miodowe, zwłaszcza w formie przekładańca. Taki rodzaj ciast w naszym regionie jest bardzo popularny i pieczony w wielu odmianach. Kruche placki przekłada się masami i pozostawia nawet na dwa dni, żeby ciasto stało się zwarte i wilgotne. A jedną z najpopularniejszych mas do zimowych przekładańców jest masa grysikowa. Swoją drogą niedawno dowiedziałam się, że słowo grysik to nasz...
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 358
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 215
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 199
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5378
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 235
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 387
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 561
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1872
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 949
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 893
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 600
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 545