Miodownik z powidłem i masą grysikową – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/12/miodownik-z-powidem-i-masa-grysikowa.html
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat jasielski Zima to najlepsza pora na ciasto miodowe, zwłaszcza w formie przekładańca. Taki rodzaj ciast w naszym regionie jest bardzo popularny i pieczony w wielu odmianach. Kruche placki przekłada się masami i pozostawia nawet na dwa dni, żeby ciasto stało się zwarte i wilgotne. A jedną z najpopularniejszych mas do zimowych przekładańców jest masa grysikowa. Swoją drogą niedawno dowiedziałam się, że słowo grysik to nasz...
Najnowsze przepisy
Paluchy wiedźmy to klasyka, jeśli chodzi o domowe strachy... ⇖ 8
Pstrąg zapiekany z warzywami to prosty i pyszny pomysł na... ⇖ 7
Tym razem Ala zabrała moje kamyczki do Turcji. One... ⇖ 12
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 18
Sałata lodowa – królowa chrupkości – często trafia... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 63
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 441
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 292
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 279
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5536
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 897
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 638
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 469
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 458
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 422
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 419









































