Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 20
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 18
Miodownik złocisty - kuchnia podkarpacka
Miodownik złocisty - kuchnia podkarpackaLokalizacja: Żurawica, gmina Żurawica, powiat przemyski Większość podkarpackich przekładańców (nie licząc przekładańców drożdżowych) to ciasta, które potrzebują czasu by nabrać właściwej wilgotności i konsystencji. Składają się one z kilku cieniutkich placków, które po upieczeniu są kruche i suche. Placki te przekłada się...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 41
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 94
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 78
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 108