Mizeria na słodko

Warto podpatrywać innych w kuchni, ich smaki, przyzwyczajenia, metody przygotowania. Nie u każdego „tradycja” znaczy to samo. I wlanie dlatego kochamy kuchnię.Składniki:500 g ogórków gruntowych2 łyżki miodu lipowego2 łyżki octu jabłkowegosól, pieprzPrzygotowanie: Ogórki obieramy, tniemy na „mandolinie”. Oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut. Następnie odcedzamy,...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 14
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 24
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 19
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 14
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 63
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 59
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 63
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 49
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 84
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274