Mizeria po poznańsku
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/02/mizeria-po-poznansku.html
Mizeria po poznańsku Mizeria w Poznaniu jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej. Składniki: 5...
Najnowsze przepisy
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 2
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 0
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 20
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 53
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 29
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 0
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 56
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 49
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 87
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 502
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 440
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 410
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 403
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 398
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 280
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 272








































