Mizeria po poznańsku
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/02/mizeria-po-poznansku.html
Mizeria po poznańsku Mizeria w Poznaniu jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej. Składniki: 5...
Najnowsze przepisy
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 17
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 15
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 10
Przepisy z bloga
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 25
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2164
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1157
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 1001
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 921
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 900
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 681








































