Najnowsze przepisy
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 9
Prosty i szybki przepis na kaszę manną z dodatkiem jagód... ⇖ 10
Bób po marokańsku (Foul Mcharamel)– aromatyczna uczta... ⇖ 21
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 53
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 18
Cukinia po marokańsku z chermoulą– aromatyczna uczta z... ⇖ 34
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 35
Mizeria po poznańsku

Mizeria po poznańsku Mizeria w Poznaniu jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej. Składniki: 5...
Przepisy z bloga
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 58
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 89
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 60
Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i... ⇖ 118
Młoda kapusta duszona z ulubioną kiełbasą, boczkiem... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 461
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 389
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 320
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 106
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 106
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 104