Mizeria po poznańsku

Mizeria po poznańsku Mizeria w Poznaniu jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej. Składniki: 5...
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 17
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 18
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 73
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 39
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 41
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 49
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1889
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 263
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 205
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 187