Najnowsze przepisy
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 10
Tosty francuskie z bananami i sosem orzechowym to proste i... ⇖ 13
Ten przepis na sernik z rabarbarem i galaretką po prostu... ⇖ 13
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 17
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 34
Mizeria po poznańsku
Mizeria po poznańsku Mizeria w Poznaniu jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej. Składniki: 5...
Przepisy z bloga
Sałatka z rukolą i oliwkamiSałatka doskonała do obiadu,... ⇖ 17
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 31
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 75
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 49