Mizeria w słoikach na zimę
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/mizeria-w-soikach-na-zime.html
Mizeria w słoikach na zimęMizeria z gruntowych, lipcowych ogórków jest najsmaczniejsza. Zimą możemy tylko pomarzyć o takiej mizerii, ale jeśli smaczne, świeże gruntowe ogórki zamkniemy w słoikach to będziemy cieszyć się nią i w grudniu i w lutym.Składniki:Porcja na 3 słoiki 0,5 l1,5 kg ogórków gruntowych małych lub średnich1 płaska łyżka soli kamiennej1 czubata łyżka zwykłego cukru3 łyżki octu spirytusowego 10...
Najnowsze przepisy
Pieczony w całości łosoś to łatwy i szybki przepis na... ⇖ 5
Ten pyszny drożdżowiec czas upiec na święta. Ona jest... ⇖ 9
Zdrowe i bardzo pożywne, sycące śniadanie? To tylko... ⇖ 7
Przepis na ekspresowy miodownik bez pieczenia na... ⇖ 14
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 21
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 30
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 30
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 43
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 40
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 43
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 44
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 185
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 55
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3171
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2181
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1527
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 864
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 772
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 741
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 721
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 710
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 667









































