Mizeria
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2018/07/mizeria.html
Klasyka polskiej kuchni.Skladniki500 g ogorkow gruntowychpeczek szczypiorkupeczek koperku1 pelna lyzka majonezu200 g smietany 12%sol, pieprzPrzygotowanieOgorki obieramy, kroimy w talarki, oproszamy sola i odstawiamy na kwadrans. Przekladamy na sitko, pluczemy, osaczamy z wody.Koperek i szczypior siekamy.Ogorki, koperek i szczypior przekladamy do miski, dodajemy majonez i smietane. Skladniki laczym...
Najnowsze przepisy
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 6
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki... ⇖ 8
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 6
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 24
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 39
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 43
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 56
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 57
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 63
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 67
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 69
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2524
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2064
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1411
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 830
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 662
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































