Mizeria
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2018/07/mizeria.html
Klasyka polskiej kuchni.Skladniki500 g ogorkow gruntowychpeczek szczypiorkupeczek koperku1 pelna lyzka majonezu200 g smietany 12%sol, pieprzPrzygotowanieOgorki obieramy, kroimy w talarki, oproszamy sola i odstawiamy na kwadrans. Przekladamy na sitko, pluczemy, osaczamy z wody.Koperek i szczypior siekamy.Ogorki, koperek i szczypior przekladamy do miski, dodajemy majonez i smietane. Skladniki laczym...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 10
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 19
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 13
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 12
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 38
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 50
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 53
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 59
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 57
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 67
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1220
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 633
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 550
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 531
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 477
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 437
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 431
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 419
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 315









































