Młoda kapusta na ciepło

Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i mąki, przyprawiona słodko-kwaśno odrobiną soku z cytryny i posypana dużą ilością koperku to jedna z najsmaczniejszych nowalijek wiosennych. Do niej młode ziemniaczki i nic więcej nie trzeba. Proste, wyśmienite danie!Składniki:1/2 główki młodej kapusty- 450 g poszatkowanej10 dkg boczku wędzonego1 kiełbasa wędzona -śląska lu podwawelska lub swojska1 duży pęczek koperku2 liście laurowe4-6 kulek ziela angielskiego1...
Najnowsze przepisy
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 10
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 26
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 113
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 22
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 27
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 114
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1444
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 811
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 637
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 546
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 513
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 461
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447