Młoda kapusta na ciepło

Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i mąki, przyprawiona słodko-kwaśno odrobiną soku z cytryny i posypana dużą ilością koperku to nasz ulubiony dodatek do obiadu. Do niej młode ziemniaczki, jakiś kotlecik i nic więcej nie trzeba. Proste, wyśmienite danie!Składniki:1/2 główki młodej kapusty- 450 g poszatkowanej10 dkg boczku wędzonego1 kiełbasa wędzona, np. śląska1 duży pęczek koperku2-3 liście laurowe4-6 kulek ziela angielskiego1 czubata łyżka...
Najnowsze przepisy
Jeśli lubisz czekoladowe cukierki, to mini deser Michałki... ⇖ 6
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 18
Sernik to u mnie w domu ciasto wyjątkowe – zawsze... ⇖ 256
Torta di Pere e Amaretti z efektem kakaowego marmurka,... ⇖ 18
Prosta przekąska, zaskakujące połączenie smaków.... ⇖ 18
Ogórki w azjatyckim stylu – chrupiąca przekąska pełna... ⇖ 21
Placki z cukinii to prosty i szybki pomysł na obiad lub... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1430
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 622
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 535
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 496
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 446
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 444
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 437
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 405