Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/moj-pierwszy-raz-z-amanita-czyli.html
jako, że sezon górski zaczyna kończy się dla mnie w lipcu i zaczyna we wrześniu, pojechałem sobie w Bieszczady. Tutejsze lasy obfitują w grzyby wszelkiej maści. Jednym z nich jest hit tego sezonu muchomor czerwieniejący. Hit sezonu u nas, bo nasi południowi sąsiedzi znają go od dawna. O tym grzybie pierwszy raz usłyszałem od kolegi z liceum, którego przez przypadek spotkałem po...
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 4
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 87
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 17
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 40
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 114
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 107
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 105
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2134
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1148
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 900
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 885
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 653









































