Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/moj-pierwszy-raz-z-amanita-czyli.html
jako, że sezon górski zaczyna kończy się dla mnie w lipcu i zaczyna we wrześniu, pojechałem sobie w Bieszczady. Tutejsze lasy obfitują w grzyby wszelkiej maści. Jednym z nich jest hit tego sezonu muchomor czerwieniejący. Hit sezonu u nas, bo nasi południowi sąsiedzi znają go od dawna. O tym grzybie pierwszy raz usłyszałem od kolegi z liceum, którego przez przypadek spotkałem po...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 10
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 11
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 27
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 58
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 70
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 134
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 121
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3638
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2303
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1655
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 923
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 875
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 837
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 785









































