Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora

jako, że sezon górski zaczyna kończy się dla mnie w lipcu i zaczyna we wrześniu, pojechałem sobie w Bieszczady. Tutejsze lasy obfitują w grzyby wszelkiej maści. Jednym z nich jest hit tego sezonu muchomor czerwieniejący. Hit sezonu u nas, bo nasi południowi sąsiedzi znają go od dawna. O tym grzybie pierwszy raz usłyszałem od kolegi z liceum, którego przez przypadek spotkałem po...
Najnowsze przepisy
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 10
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 16
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 25
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 20
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 15
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 20
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 48
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 51
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 77
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 99
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2113
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 325
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 274