Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/moj-pierwszy-raz-z-amanita-czyli.html
jako, że sezon górski zaczyna kończy się dla mnie w lipcu i zaczyna we wrześniu, pojechałem sobie w Bieszczady. Tutejsze lasy obfitują w grzyby wszelkiej maści. Jednym z nich jest hit tego sezonu muchomor czerwieniejący. Hit sezonu u nas, bo nasi południowi sąsiedzi znają go od dawna. O tym grzybie pierwszy raz usłyszałem od kolegi z liceum, którego przez przypadek spotkałem po...
Najnowsze przepisy
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 11
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 12
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 20
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 21
Sos winegret to klasyk kuchni francuskiej, który trafił... ⇖ 24
Fit Błyskawiczny Chlebek Naan(*SERIA FIT*)Chlebki naan od... ⇖ 30
Fit Curry z Ciecierzycy(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 83
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 85
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 85
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 108
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 126
Przepisy na czasie
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 21
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 20
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 12
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 11



























