Mój pierwszy raz z Amanitą, czyli sznycel górski z ... muchomora
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/moj-pierwszy-raz-z-amanita-czyli.html
jako, że sezon górski zaczyna kończy się dla mnie w lipcu i zaczyna we wrześniu, pojechałem sobie w Bieszczady. Tutejsze lasy obfitują w grzyby wszelkiej maści. Jednym z nich jest hit tego sezonu muchomor czerwieniejący. Hit sezonu u nas, bo nasi południowi sąsiedzi znają go od dawna. O tym grzybie pierwszy raz usłyszałem od kolegi z liceum, którego przez przypadek spotkałem po...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 13
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 21
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 17
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 18
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 16
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 29
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 22
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 35
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 105
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 101
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 100
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 133
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 771
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 644
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 374
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 305
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 289









































