Moussaka
Źródło: https://codzienne-gotowanie.blogspot.com/2013/07/moussaka.html
W ramach wspolnego gotowania postanowilismy przygotowac grecka moussake. Jest to rodzaj zapiekanki, ktorej podstawowym elementem jest baklazan i mieso mielone - najczesciej baranina, lecz rownie czesto przygotowuje sie ja z miesa wolowego. I wlasnie taka wersje wybralam, glownie dlatego, ze K. nie przepada za miesem z owieczki, poza tym jest ono nieco drozsze od wolowego, takze wybor byl prosty.&n...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 15
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 11
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 24
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Paneer to ser wywodzący się z subkontynentu indyjskiego.... ⇖ 757
Curry z kukurydzy z groszkiem to kolejne fantastyczne,... ⇖ 737
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami w związku z czym... ⇖ 740
Sałatka tajska z paluszkami krabowymi to idealna sałatka... ⇖ 780
Paszteciki z ciasta francuskiego z haggisem to idealna... ⇖ 756
Wszelkiego rodzaju chlebki są niezwykle popularne w kuchni... ⇖ 727
Zapraszam Was na kolejny rewelacyjny przepis z kuchni... ⇖ 676
Curry z kurczaka z Andhry to danie wywodzące się z... ⇖ 1383
Kurczak z Chettinad to danie, które pochodzi z południa... ⇖ 680
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 553
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 456
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 392
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 357
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































