Mrożone grzyby leśne

Sezon na grzybobranie powoli dobiega końca. Jak zachować świeżość grzybów na dłużej? Na blogu możecie znaleźć sposób na mrożone maślaki.Ale grzyby leśne mrożę również w inny sposób.Oczyszczone grzyby leśne (borowiki, podgrzybki, kozaki) pokroić w grubsze plastry, a małe okazy można pozostawić w całości.W garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić grzyby. Gotować na wolnym ogniu niecałe 10 minut, odcedzić k przestudzić.Grzyby poporcjować do małych woreczków...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 16
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 25
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 19
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 49
Pyszna prosta sałatka, która smakuje solo, z mięsem czy... ⇖ 52
Tortilla to bardzo wdzięczne danie, ponieważ możemy w... ⇖ 39
Prosta pyszna sałatka, która najlepiej smakuje w sezonie... ⇖ 50
Ten sos to prawdziwy sztos! Przepis mam od koleżanki z... ⇖ 208
Pyszne drożdżowe rogaliki z leśnymi jagodami. Nie są za... ⇖ 70
Uwielbiam omlety śniadaniowe i robię je jak tylko mam... ⇖ 81
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1585
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 267
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 205
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 155
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 129