Murzynek z polewą. Smaczne, szybkie, ulubione ciasto.
Źródło: https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/murzynek-z-polewa-smaczne-szybkie.html
Tradycyjny murzynek, to najbardziej ulubione ciasto w moim domu. Pieke go dosc czesto i jeszcze sie nam nie znudzil, zawsze znika do ostatniego kesa. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu a przy tym bardzo smaczne.Polecam :)Skladniki ( na tortownice 23 cm.)- margaryna kostka 25 dkg.- maka 2 szklanki *- cukier 1,5 szklanki- kakao 3 lyzki- jajka 4 sztuki- proszek do pieczenia 1,5 lyzeczki - cuki...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 18
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 16
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 24
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 23
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Zapraszam na wyśmienity serniczek. Sernik z kaszą manną.... ⇖ 687
Przepisów na klopsiki na blogu jest już kilka, bardzo je... ⇖ 464
Dziś przychodzę do Was z propozycją na błyskawiczny w... ⇖ 674
Zupa fasolowa. Gęsta i sycąca. Doskonała na pożywny... ⇖ 486
Ozorki, danie dla smakoszy podrobów. Odpowiednio... ⇖ 790
Dziś zapraszam Was na pysznego kurczaka w sosie curry z... ⇖ 632
Dzień dobry, witam się z wami po dłuższej przerwie i... ⇖ 603
Pomysłów na wykorzystanie piersi z kurczaka na blogu jest... ⇖ 419
Rolady mielone z pieczarkami zapiekane w boczku, to jeden z... ⇖ 518
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3042
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2155
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1499
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 707
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 694
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































