Mus jagodowy

500 g mrożonych jagód2-3 łyżki cukruOwoce przekładamy do garnka, podgrzewamy na małym ogniu do momentu odmrożenia i odparowania nadmiaru wody . Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy .Następnie miękkie owoce przecieramy przez sitko(można również użyć blendera ) do czystego garnka i gotujemy na malutki ogniu do uzyskania idealnej konsystencji.Gotowy mus idealny dodatek do lodów , placuszków owocowy , naleśników , nawet do klusków na parzePrzepis na kluski na parze znajdziecie...
Najnowsze przepisy
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 16
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 42
Raz, dwa i obiad się ma! Śledzie bogate źródło Omega... ⇖ 20
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 28
Przepisy z bloga
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)100 g... ⇖ 111
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 42
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 31
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 28
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 27
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 25
Ziemniaki z gzikiem, czyli po prostu pieczone ziemniaki z... ⇖ 24