Nalewka imbirowa
Źródło: https://smakinatalii.blogspot.com/2013/08/nalewka-imbirowa.html
Fenomenalna nawleka, która przyda się z pewnością w chłodne zimowe wieczory. Lepiej zrobić ją teraz, żeby nalewka dojrzała Nalewka imbirowaSkładniki:10 dkg świeżego imbiru,2 duże cytryny,0,75 l wódki,pół szklanki cukru,4 łyżki miodu.Sposób wykonania:Umyty imbir obrać i pokroić w plasterki, cytryny obrać, pokroić w ósemki. Zasypać cukrem, dodać miód, wódkę, zamknąć...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 11
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 19
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 31
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 25
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Sałatka leśna polana - krok po krokuSkładniki:1 duży... ⇖ 2395
SKŁADNIKI: (na 2 porcje)1 duży filet z kurczaka2 łyżki... ⇖ 2699
Hamburgery z grillowanym kurczakiem i domowymi frytkami z... ⇖ 852
Kurczak w sosie śmietanowo -porowymSkładniki:250g fileta... ⇖ 790
Ciasto czekoladowe bez jajekSkładniki:2 szklanki mąki... ⇖ 779
Sałatka z tortellini Składniki:1 opakowanie tortellini (u... ⇖ 673
Najlepsza marynata do karkówki Składniki:1 kg karkówki... ⇖ 756
Polędwiczki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów - krok... ⇖ 889
Wkońcu postanowiłam, zakładam bloga o gotowaniu. Chce... ⇖ 535
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 418
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 316
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 262
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 188
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 142
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 116









































