Nalewka z jeżówki purpurowej ( echinacea ) ( Wzmacnia odporność organizmu ).
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/04/nalewka-z-jezowki-purpurowej-echinacea.html
Składniki :100 g wysuszonego, zmielonego korzenia lub ziela jeżówki purpurowej500 ml czystej wódki 40 % Sposób wykonania :Jeżówkę wsyp do czystego słoja, zalej wódką , słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw w ciepłe zacienione miejsce na 14 dni. Możesz np. słój nakryć ściereczką lub ręcznikiem, lub nałożyć na niego komin, taki jaki zakładamy w zimie na...
Najnowsze przepisy
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 12
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 17
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 13
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 116
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 215
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 230
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 236
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 246
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 402
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 304
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 295
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 243
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 192
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 172
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 154
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 125









































