Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 11
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 11
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 9
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 11
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 23
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 23
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 498
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 512
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 483
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2072
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 967
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 858
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 579









































