Nalewka z jeżyn

2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 11
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 468
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 481
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 462
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 529
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 352
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 317
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 266
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259