Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 12
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 15
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 10
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 17
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 501
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 515
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 484
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 566
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 298
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 166
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 40
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 38
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31








































