Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Orzeszki, jak zrobić te pyszne, nadziewane ciasteczka ?... ⇖ 6
Zrobicie go w kilka minut .Banalnie prosty ale pyszny,... ⇖ 8
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 9
Uwielbiam wszelkiego rodzaju miodowniki. Kojarzą mi się z... ⇖ 16
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 21
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 496
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 509
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 482
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 556
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1728
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1081
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 888
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 848
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 787
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 486
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 419









































