Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 15
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 15
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 9
To jedna z tych sałatek, które robią się niemal same.... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 496
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 507
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 482
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 554
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1401
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1046
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 871
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 770
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 394









































