Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 14
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 13
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 15
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 19
Kochamy zupy każdego rodzaju nie ma wyjątku ważne aby w... ⇖ 20
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 24
Kotleciki Indycze z Cukinią(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 501
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 515
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 483
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 564
Przepisy na czasie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 49
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 49
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 44
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 39
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 34
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 31









































