Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 7
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 8
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 22
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 16
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 18
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 20
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 513
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 521
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 485
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 571
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 565
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 493
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 400
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 381
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 377
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 367
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 242
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 237









































