Nalewka z jeżyn
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/nalewka-z-jezyn,1904.html
2 kg jeżyn 500 gramów cukru 700 ml spirytusu 400 ml wody Przygotowanie: Dojrzałe nie uszkodzone jeżyny myjemy w zimnej wodzie. Odsączamy i dokładnie przekładamy do słoja. Zalewamy wodą ze spirytusem (owoce musza być całkowicie zatopione), zamykamy słój szczelnie i odstawiamy na 4 tygodnie w suche i ciemne miejsce. Przynajmniej raz dziennie należy potrząsnąć słojem. […] The post Nalewka z jeżyn appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 4
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 9
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 12
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 534
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 541
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 494
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 582
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2982
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2136
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1484
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 757
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 694
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 667
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 659









































