Nawet doświadczeni grzybiarze czasem się mylą. Te zasady bezpiecznego grzybobrania po prostu trzeba znać

Jeśli tylko gdzieś jest kawałek lasu, niemal pewne, że w pobliżu natkniemy się na grzybiarzy taszczących pełne kosze najróżniejszych kapeluszy. Grzyby to niezastąpiony składnik wielu dań, który jesienią i zimą szczególnie często gości w naszych kuchniach. Główny Inspektorat Sanitarny przygotował zwięzły poradnik, jak bezpiecznie cieszyć się ich smakiem i co robić, gdy po zjedzeniu grzybów […] Artykuł Nawet doświadczeni grzybiarze czasem się mylą. Te zasady...
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 7
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 11
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 15
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 360
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 357
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3760
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 414
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 624
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 296
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 246
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 176