Obazda - bawarska pikantna pasta serowa

Obazda czyli pasta do chleba lub jedzona z preclami pochodzi z Bawarii.Przygotowuje sie ja bardzo szybko, jest prosta w wykonaniu.Podobno obazda choc popularna przez caly rok, najchetniej spozywana jest podczas Oktoberfest, wlasnie z preclami.Milosnicy sera camembert beda zachwyceni a reszta jak sprobuje to przepadnie i pokocha te paste.Tradycyjnie obazde podaje sie z krazkami czerwonej cebuli i p...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 54
Przepisy z bloga
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 23
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 52
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 41
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 58
Przepis na tę sałatkę stary jest ale nadal na czasie.... ⇖ 57
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 50
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 55
Pyszna zapiekanka, dużo składników i jeszcze więcej... ⇖ 51
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1995
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 237
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199