Odrywane drożdżówki z budyniem i borówkami
Źródło: http://poprostu-jedzenie.blogspot.com/2018/05/odrywane-drozdzowki-z-budyniem-i.html
Drozdzowe slimaki z nadzieniem z budyniu i borowek amerykanskich, do oderwania i zjedzenia ze szklanka mleka. Najlepsze sa swieze niedlugo po upieczeniu, pycha! :DSkladniki na tortownice o srednicy 20 cm:2,5 szklanki maki pszennej1 opakowanie drozdzy instant (8g)6 lyzek cukruszczypta soli1 jajko + 1 zoltko (bialko pozostawic do posmarowania buleczek)60 g rozpuszczonej margaryny lub maslaok. ...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 10
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 17
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 27
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 19
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 9
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Dzien dobry wszystkim, ktorzy tu zagladaja :) Od jakiegos... ⇖ 977
Jest jakis plus tych panujacych od kilku dni upalow: ciasto... ⇖ 977
Ostatni tydzien sierpnia postanowil nas dopiescic upalami,... ⇖ 3674
Taki tradycyjny, bardzo smaczny obiad: mieciutki schab w... ⇖ 2589
Sycaca, szybka i smaczna salatka ziemniaczana, mozna ja... ⇖ 1101
Kolejna propozycja na wykorzystanie cukinii do obiadu to po... ⇖ 1216
Na ochlode w kolejny upalny dzien szybki deser z borowkami... ⇖ 1658
Kotlety ziemniaczane to fajny pomysl na obiad bez miesa. Te... ⇖ 3940
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1711
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1014
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 448









































