Ogórki kiszone do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/ogorki-kiszone-do-spizarni.html
Ogórki kiszone do spiżarniStary, sprawdzony przepis na ogórki kiszone do spiżarni. Najważniejsze są proporcje soli w zalewie i dobrej jakości ogórki. Reszta to prosta historia!Składniki:2 kg małych ogórków gruntowych2 małe główki czosnkuduży pęczek kopru z baldachamikawałek korzenia chrzanu 10 cm oraz 2-3 liście chrzanu2 litry wrzątku4 płaskie łyżki soli kamiennej4-5 litrowych słoikówSposób przyrządzenia:Aby ogórki na zimę były twarde i jędrne dodajemy do...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 8
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 15
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 26
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 18
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 9
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 18
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 33
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 171
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 52
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 41
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 120
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 38
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 67
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1711
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1006
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 446








































