Ogórki kiszone na zimę
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/ogorki-kiszone-na-zime.html
Ogórki kiszone na zimęBardzo prosty sposób kiszenia ogórków na zimę. Minimum składników i doskonały smak tradycyjnych ogórków kiszonych domowym sposobem.Składniki:2 kg małych ogórków gruntowych1 główka czosnkupęczek kopru z baldachamikawałek korzenia chrzanu (50 g)2 litry wrzątku4 płaskie łyżki soli kamiennej4-5 litrowych słoikówSposób przyrządzenia:Ogórki przed kiszeniem myjemy i zalewamy zimną wodą na 1-2 godziny( będą słodkie i chrupiące). Wstawiamy...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 11
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 3
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 37
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 48
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 41
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 196
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 61
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 142
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1202
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 698
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 567
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470








































